Press

Isabellas författarskap i media

  • Aftonbladet/TT

    Historiska kvinnoskildringar dominerade på ljudboksgalan Storytel Awards. Men i barnboksklassen tog en välbekant humorgrupp hem priset för tredje året i rad. I romankategorin gick priset till en internationell författare: Rebecca Yarros med Booktokfenomenet ”Fourth wing”. Priset i ungdomsklassen fick Mats Strandberg för ”Pestblommor” och i faktakategorin prisades ”För dig ska jag göra allt: om ett barn som inte fick finnas” av Isabella Harbrecht och Malin Sandén.

  • Pressklipp: Vinnare Storytel Awards – Stora Ljudbokspriset 2025 kategori Fakta

    “Denna kärleksfulla skildring, full av mod och sårbarhet, har berört oss djupt. Ett öde som få någonsin behöver konfronteras med eller ens kan relatera till – där varje dag rymmer ovisshet och bottenlös förtvivlan men också tacksamhet och kärlek. Där varje gosig stund ställer existentiella frågor på sin spets. Vi har vi fått lära känna en stor person förkroppsligad i en liten människa.
    Berättelsen får ytterligare en dimension tack vare den utmärkta inläsningen, som med sin känslomässiga kraft gör lyssnarupplevelsen ännu mer intensiv.”

  • Vetlanda-Posten

    Vetlandaförfattaren Isabella Harbrecht fick, tillsammans med Malin Sandén, ta emot Stora Ljudbokspriset på Storytel Awardsgalan den 19 mars på Cirkus i Stockholm. Boken berör samhällets fördomar och familjens kamp för assistans.

  • Jönköpings-Posten

    Berättelsen om Elton, barnet som inte fick finnas, har berört många – så även juryn i Storytel Awards som utnämnt den till årets ljudbok bland biografier.

    – Min medförfattare fick ta över tacktalet, för jag bara grät, säger Eltons mamma Malin Bromander Sandén, Nässjö.

  • P4 Sveriges Radio

    Elton smittades av Herpes vid födelsen vilket leder till en allvarlig hjärnskada.

    Han överlever längre än vad läkarna kunnat tro, men fyra och ett halvt år gammal dör han.

    Nu har Eltons liv och familjens kamp för Eltons överlevnad blivit bok och hans mamma tycker inte att han fick en rättvis chans hos sjukvården.

  • Vetlanda-Posten

    Fredagen den 11 oktober markerar en betydelsefull dag för Malin Sandén. Då släpps boken om sonen Elton som bara blev fyra år.

    Boken, som skrivits av journalisten och författaren Isabella Harbrecht, är en berättelse om kärlek, kamp och samhällets och vårdens svek mot de mest utsatta.

    – Boken blir ett slags upprättelse för Elton, säger Malin.

  • Nyhetsmorgon

    Isabella Lindholm Harbrech och Nathalie Nyström led båda av en extrem rädsla för sjukdomar vilket gick ut över hela livet på ett negativt vis. Här berättar de om hur tillvaron med hälsoångest ser ut. ”Ångesten fungerar likadant oavsett om det är en faktisk sjukdom eller inte”, säger läkaren Marcus Olausson som beskriver hur vården hanterar människor med människoångest.

  • Tidningen MåBra

    Isabella var allvarligt sjuk, ibland flera gånger om året. Trodde hon själv i alla fall. Det var först när hon förstod om att det ”enda” hon led av var hälsoångest som hon blev frisk. Nu vill hon hjälpa andra.

    – Vården måste våga ställa frågan. Annars är det väldigt svårt för en person att komma till insikt.

  • P4 Sveriges Radio

    Isabella Lindholm Harbrecht från Korsberga utanför Vetlanda vet hur det är att lida av hälsoångest, det som förr kallades för hypokondri.

    Hon kunde gråta när hon nattade barnen, för hon trodde de skulle mista sin mamma i en allvarlig sjukdom. I själva verket var hon frisk.

    I veckan släpptes Isabellas bok om hälsoångest och hon förklarar varför den här ångesten borde tas på större allvar.

  • Tidningen Amelia

    “För mig gick ångesten i perioder. Det var svårt i svackorna, jag ramlade ner i ett svart hål och tappade fotfästet. Jag trodde att jag var sjuk och att jag skulle dö. När jag sedan kom upp ur svackan var det nästan svårt för mig att relatera till den där personen som mådde så dåligt som jag nyss varit.”

  • Expressen

    Hälsoångest exploderade i samhället under coronapandemin, men fenomenet är inte nytt. För Isabella, 34, tog rädslan för att bli dödssjuk över livet i perioder. Men det finns hjälp att få.

  • Tidningen Allas

    Ont i huvudet – kan det vara cancer? Lite varm – är det influensa? Att ha hälsoångest blir vanligare.
    – Det måste tas på allvar, säger Isabella Lindholm Harbrecht, som skrivit en bok i ämnet.

  • Jönköpings-Posten

    Nathalie har nyligen varit med i Nyhetsmorgon i TV4 tillsammans med barndomsvännen och frilansjournalisten Isabella Lindholm Harbrecht från Vetlanda, där de båda har vuxit upp.

  • Vetlanda-Posten

    Utanför Korsberga bor frilansjournalisten Isabella Lindholm Harbrecht. Som vuxen förstod hon att hon lider av hälsoångest och släpper nu sin debutboken Livet med hälsoångest som hon själv hade behövt ha som stöd.

  • Barometern-OT

    Tvåbarnsmamman Isabella Lindholm Harbrecht har alltid varit rädd för att bli allvarligt sjuk. Nu har hon skrivit en bok om hälsoångest. ”Det har varit en ångest som det skämtats om”, säger hon.